سوالی که ذهن همگان را مشغول کرده این است که چرا دولت اخوان در مصر سقوط کرد. قطعا پاسخ صحیح به این سوال می تواند راه را بر بسیاری از اشتباهات آینده بسته و تجربه ای باشد برای ما و هرکس که خواهان حکومتی اسلامی است. برای پاسخ به این سوال به سراغ چندتن از صاحب نظران اهل سنت رفتیم.
پس از انقلاب مردم مصر، مشکلات زیادی گریبان مردم این کشور را گرفت. مشکلاتی که بیشتر جنبه اقتصادی داشت. اما زمانی اهمیت این مشکلات اقتصادی بیشتر نمایان می شود که تاثیر آن بر سیاست های بین المللی دولت مرسی و پس از آن مرسی بدانیم. مهمترین دلیل دوری اخوان از رویکردهای آرمان گرایانه ...
آنان که مبانی فکری اخوان المسلمین مصر را خوانده اند می دانند که از نزدیک ترین جریانات فکری در جهان اهل سنت به فکر انقلاب اسلامی همین فکر اخوانی است. اخوان المسلمین مصر که بدست حسن البناء از سال 1928 میلادی کار خود را آغاز کرد بر بسیاری از جریانات فکری جهان نیز مؤثر افتاد که ...
پس از گذشت چند ماه از وقوع کودتای نظامی در مصر، امروز بدترین شرایط از نظر حقوق بشر در مصر حکمفرما شده است و جای بسی تاسف است که شاهد سکوت دولتمردان و دستگاه دیپلماسی نسبت به این اتفاقات هستیم.
«ام الدنیا»، «سرزمین فراعنه»، «قوی ترین جامعه مدنی جهان عرب» و «مهد جنبش های اسلام گرا» هرکدام از این ها می تواند تشریح کننده یک وجه از وجوه مختلف فرهنگ و رویکردهای سیاسی مردم مصر باشد. اما هیچ کدام به تنهایی نشان گر همه مصر نیست.
رفراندوم قانون اساسی مصر حقوق مردم را محقق نمی کند و صرفا عرصه را برای مخالفان تنگ تر کرده است. این قانون، راه را برای ژنرال سیسی که با کمک کودتا حکومت انتخابی مردم را سرنگون کرد بازتر می کند.