
مولوی عبد العزیز
اتفاق شیعه و سنی در فضیلت على(کرم الله وجهه) و محبت اهلبیت
در این متن، سخنان مولوی عبدالعزیز، عالم بزرگ اهلسنت بلوچستان است که به جایگاه والای حضرت علی (ع) در میان اهلسنت اشاره دارد. او تأکید میکند که محبت به امام علی (ع) و اهلبیت (ع) میان تمام مسلمانان مشترک است و اهلسنت، ایشان را فردی برجسته در علم، تقوا و فضیلت میدانند. مولوی عبدالعزیز همچنین با ذکر سخنان پیامبر اکرم (ص) ، بر احترام عمیق اهلسنت نسبت به امام علی (ع) تأکید کرده و هرگونه تفرقهافکنی در این زمینه را نادرست میداند.
اتفاق شیعه و سنی در فضیلت على(کرم الله وجهه) و محبت اهلبیت
مولوی عبد العزیز
عالم بزرگ اهلسنت بلوچستان
برادران من از من تقاضا کردند که نسبت به شخصیت حضرت على(کرم الله وجهه) چند کلمهای به عرض دوستان برسانم، از این نظر این چند کلمه را مختصراً خدمت شما عرض میکنم:
همه دوستان و برادران میدانند که حضرت على(کرم الله وجهه) از لحاظ علم، فضل، کمال و تقویٰ شخصیت بزرگی بودند و جامع کمالات و صفات خوب بودند.
برادران اهلسنت عقیده دارند که حضرت علی(کرم الله وجه) و اهلبیت نزد خداوند متعال خیلی محترم هستند و خیلی برتری، فضیلت و تفوق دارند اما بعضیها که شاید بی اطلاع بوده یا از جاهایی مأموریت داشتهاند اینطور به برادران تلقین کردهاند که اهلسنت و جماعت نسبت به حضرت علی(کرم الله وجهه) یا به اهلبیت محبت ندارند در صورتی که آنها خودشان هم میدانند که اینطور نیست.
اللهم صل على محمد و على آل محمد کما صلیت على إبراهیم و على آل إبراهیم، إنک حمید، مجید.[1]
حتی فقهای ما مینویسند اگر کسی در نماز بر اولاد و اهلبیت پیغمبر صلوات نفرستد، نمازش ناقص است، (و ترک صلوات و درود بر خاندان پیامبر در نماز) کراهیت دارد.
لهذا ما نسبت به یاران پیامبر، نسبت به خلفا عقیدهٔ بسیار کامل و واحدی داریم، خصوصاً با آن مقامی که حضرت علی(کرم الله وجهه) داشته و آن نسبتی که با پیغمبر داشتند، پدر حسنین و زوج فاطمهٔ زهرا(رضی الله عنها) هستند، کدام مسلمانی هست که ایشان را دوست ندارد یا محبت ایشان و اهلبیت در قلبش نباشد.
حضرت پیغمبر اکرم(ص) موقع برگشتن از حجةالوداع در غدیرخم، جایی که راه یمن از راه مدینه جدا میشود و اهل یمن میخواهند به یمن برگردند، پیغمبر خدا(ص) برای اینکه به اهل یمن و سایر مسلمانها نشان بدهد که حضرت علی(کرم الله وجهه) چه مکانت و منزلت و فضیلتی دارند فرمودند: من کنت مولاه فعلى مولاه. هر کس که من مولایش هستم، دوست و غمخوار و آقایش هستم، على هم آقای اوست، غمخوار اوست. آنگاه پیغمبر(ص) دعا کردند که: ای خدا! هر کس که علی را دوست دارد تو هم او را دوست بدار. و هر کس که علی را دشمن بدارد ای خدا! تو هم او را دشمن بدار. (اللهم وال من والاه و عاد من عاداه) لهذا اهلسنت و جماعت عقیده دارند که حضرت علی(کرم الله وجهه) از جهت بسیاری از اصحاب پیغمبر(ص) در علم و فضل برتری و فوقیت داشته مشاور یاران پیغمبر(ص) بودند. در فضیلت حضرت على(کرم الله وجهه) خود پیغمبر(ص) فرمود که: أنا مدینة العلم و على بابها. من شهر علم هستم و على(کرم الله وجهه) دَرِ آن شهر علم است. وقتی پیغمبر(ص) کسی را اینقدر تجلیل بکند، و خود خلفا، حضرت عمر(رضی الله عنه) که حضرت على(کرم الله وجهه) در دوره خلافت ایشان مستشار و وز یر ایشان بودند در مسائل، وقتی که اشتباه رخ میداد میفرمود: لولا على لهلک عمر. اگر علی نبود و این مسئله را حل نمیکرد عمر هلاک شده بود.پس بدانید که حضرت على(کرم الله وجهه) شخصیتش برای همه دنیا خصوصا برای عالم تشیع و تسنن محترم است و هیچ کس تردیدی در شخصیت و فضل و کمال ایشان ندارد.
وأخر دعوانا أن الحمد لله رب العالمین.
۱۳/۷/۶۱ بمناسبت عید غدیرخم
[1]. خداوند بر محمد و بر خاندان محمد درود بفرست همچنان که بر ابراهیم و آل ابراهیم درود فرستادی.
