رهبر جریان تیجانیه شمال نیجریه در همایش «جان شیعه جان سنی» با تأکید بر اینکه امام خمینی(ره) هیچگاه میان شیعه و سنی تفاوت قائل نشدند؛ بیان کرد: طرح و ایده امام خمینی(ره) در نامگذاری هفته وحدت طرحی بینظیر بود که هیچگاه از بین نمیرود.
همایش «جان شیعه جان سنی» با موضوع تقدیر از چهرههای اهل سنتِ مدافع شیعیان و بالعکس با سخنرانی استاد رحیمپورازغدی در جمعه شب مورخ 26 آذر ماه جاری و در محل تالار شهر مشهد به انجام رسید.
حسن رحیمپورازغدی در این همایش اظهار داشت: گامهای مشخصی در بحث تمدن اسلامی وجود دارد و این جمله که شهرهای غیراسلامی تمیزتر، صادقتر و راستگوتر از شهرهای اسلامی است برای ما تلخ است.
وی افزود: وقتی اشخاص غیرمسلمان از بینظمی، تفاوت، دروغ، گرانفروشی، کثیفی و غیره در شهرهای اسلامی سخن میگویند برای جوامع اسلامی تلخ است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: وقتی این جوامع بخواهند از جوامع اسلامی انتقاد کنند تلخ و دردآور است و مراسم جشن و عزا در تمامی جوامع دیده میشود و نباید برگزاری چنین برنامههایی را تنها در جوامع اسلامی ببینیم.
رحیمپورازغدی تصریح کرد: قویترین بیمارستانها و مساجد در مذاهب مختلف از مرزهای چین تا آمریکا، شرق آسیا تا یمن و غیره وجود داشت و وقتی از وحدت و تمدن اُمت اسلامی در شهر امام رضا(ع) سخن میگوئیم باید اهدافمان به صورت صحیح مشخص شده باشد و با تصمیمی غلط موجبات سودجویی دشمنان را فراهم نیاوریم.
وی با اشاره به اینکه در تونس حجاب و رفتن به مسجد ممنوع بود و بقایای چنین رویکردی همچنان وجود دارد، تاکید کرد: نمونه آن در تاجیکستان است و مسلمانان را به جرم حفظ حجاب به زندان انداختند.
عضو شورای عالیانقلاب فرهنگی ادامه داد: برخی کشورهای اسلامی مانند فرانسه به دنبال قطع شدن ارتباط با جوامعاسلامی و قطع شدن اسلام از کشورهایشان هستند.
رحیمپورازغدی با بیان اینکه برخی حکومتها نام 14 معصوم و حتی حضرت عباس(ع) و حضرت رقیه(س) را ذکر میکنند، گفت: این نامهای متبرک را برای فرزندان انتخاب میکنند و در کشورهایی مانند اسپانیا تمدنهای عظیم اسلامی وجود دارد.
وی افزود: در خراسان و مشهد آثار باستانی زیادی وجود دارد و جمعی از زائران امام رضا(ع) اهل سنت هستند و مهمتر از آثار باستانی آثار فرهنگی است و یک شهر اسلامی باید به درستی معرفی شود و ایفاگر مهمترین نقش در این رابطه مردم هستند.
رحیمپورازغدی در پایان با بیان اینکه در شهر اسلامی باید تجمیع اُمت و در معماری اسلامی باید صلهرحم وجود داشته باشد، گفت: در شهر اسلامی مشهد که صاحب اصلی آن امام رضا(ع) هستند باید همهچیز نمونه و امام رضایی باشد و در سال 2017 که این شهر میخواهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شود باید نماد علم، فرهنگ، تمدن، مبانی و اخلاق اسلامی باشد.(1)
شیخ هالیرو مارایا، رهبر جریان تیجانیه شمال نیجریه نیز در این همایش گفت: در میان نعمتهای خداوند برترین نعمت ولادت رسول اکرم(ص) در ماه ربیعالاول است و از این بابت خدا را شاکر هستیم. خداوند در قرآن کریم فرموده که ما به انسان کرامت بخشیدیم نه به ملائکه، اَجِنِّه، عَرش و کُرسی و در میان تمامی این موارد بشریت دارای کرامت است و دلیل آن خلق حضرت محمد(ص) در میان بشریت بوده است.
وی تأکید کرد: پیروان مکتب امام جعفر صادق(ع) در نیجریه با مشکلات زیادی مواجه هستند؛ یک سال پیش شیعیان نیجریه و رهبرشان شیخ ابراهیم زکزاکی قتلعام شدند و عاملان این جنایت هنوز محکوم نشدند درحالیکه حتی به شهدای ما هم رحم نکردند و کشتگان بهصورت دستهجمعی دفن شدند و به خانوادههای شهدا اجازه نمازگزاردن بر پیکرهای پاک آنها داده نشد.
رهبر جریان تیجانیه شمال نیجریه ادامه داد: پس از این حادثه تلخ بسیاری از یاران شیخ ابراهیم زکزاکی بازداشت شدند و هنوز آزاد نشدند. متأسفانه ما مسلمانان متحد نیستیم و از همدیگر جدا شدیم و کسی بهجز خود را مسلمان نمیدانیم.
مارایا با بیان اینکه این مشکل تنها در نیجریه نیست بلکه در عراق، یمن، بحرین و دیگر کشورهای درگیر جنگ که اغلب مسلمان هم هستند دیده میشود؛ گفت: برخی کشورها در حال خریدن بمب و موشک از طرف دشمنان اسلام هستند که ضمن تقویت دشمن؛ درنهایت این خرید بمب و موشک صرف برادرکشی خواهد شد. نام این کشور عربستان سعودی است.
وی افزود: عربستان سعودی جنایات زیادی را در یمن داشته و این کشور در سوریه نقشی اساسی در تقویت دشمنان اسلام از طریق تأمین سلاح برای کشتن مسلمانان داشته است.
مارایا تصریح کرد: بابت آزادی حلب خداوند را شاکریم و امیدواریم که دیگر سرزمینهای اسلامی هم آزاد شوند و تحقق این مهم نیازمند اتحاد مسلمانان است.
رهبر جریان تیجانیه شمال نیجریه با تأکید بر اینکه امام خمینی(ره) هیچگاه میان شیعه و سنی تفاوت قائل نشدند؛ بیان کرد: وقتی همه تحت پرچم اسلام نماز میخوانیم دشمنان اسلام از جوامع اسلامی دور میشوند و طرح و ایده امام خمینی(ره) در نامگذاری هفته وحدت طرحی بینظیر بود که هیچگاه از بین نمیرود.(2)
منابع: