مهران مدیری در برنامه دورهمی در جریان طنزگویی، خواسته یا ناخواسته به طلحه و زبیر، دو شخصیت مورد احترام برادران اهل سنت لعنت می فرستد.این اتفاق، قبل از واکنش نمایندگان مجلس و خبرگزاری ها، توسط عامه اهل سنت کشور مورد اعتراض قرار میگیرد. حال فکرش را بکنید چقدر از این موارد هست که ما شیعیان نمی بینیم اما عموم جامعه اهل سنت می بینند.
* محمد صمصامی
مهران مدیری در برنامه دورهمی در جریان طنزگویی، خواسته یا ناخواسته به طلحه و زبیر، دو شخصیت مورد احترام برادران اهل سنت لعنت می فرستد.
قطعا نمی توان همه تقصیر را به گردن آقای مهران مدیری انداخت، زیرا برنامه از قبل ضبط شده و توسط شورای بازبینی صدا و سیما دیده شده است. این اتفاق، قبل از واکنش نمایندگان مجلس و خبرگزاری ها، توسط عامه اهل سنت کشور مورد اعتراض قرار میگیرد. حال فکرش را بکنید چقدر از این موارد هست که ما شیعیان نمی بینیم اما عموم جامعه اهل سنت در روستاها و شهرهای کوچک که یکی از تفریحات شان تلویزیون دیدن است، می بینند؛ و با دیدن این جزییات چه حالی به آنها دست می دهد.
رسانه ملی، اقتضائات خودمان(شیعیان) رو خوب کنترل می کند، اما آیا می داند اهل سنت چه اقتضائاتی دارند؟
یکی از دوستان اهل سیستان و بلوچستانم میگفت: جوانان متدین اهل سنت به خاطر همین اهانت ها از شیعه کدورت و کینه به دل می گیرند و به راحتی تحت تاثیر القائات گروهکهای معاند، به دام ضد انقلاب ها و خرابکارها گرفتار میشوند. زمانی جذب گروهکها تنها از میان افراد کم سواد اهل سنت بود اما متاسفانه امروز شاهد هستیم نخبگان اهل سنت هم تحت القائات گروهک قرار می گیرند و جذب می شوند.
آنکس که "کینه" رشت نپوشید جز "کفن"
وانکس که "عقده" کاشت درو کرد "انفجار"
در اتفاقی دیگر همین چند روز پیش بود که خبر اعدام تعدادی در کردستان بعلت ترور چند عالم بزرگ اهل سنت بشدت در فضای رسانهای جهان پیچید. اما جریان رسانهای که همیشه سعی در بهره برداری از این اتفاقات دارد، بیکار ننشست. اول بی بی سی و سی ان ان و بعد از آن هم شبکههای عربی، خط خبری پرقدرت (کشتار اهل سنت توسط حکومت ایران) را پوشش دادند. این روند تا آنجا که رسانه ملی ایران سکوت را ترجیح میدهد؛ ادامه پیدا می کند.
یک طرف قضیه اهل سنت و طرف دیگر شیعیان هستند. بعد از این اعدامها، برای شیعیان، بدلیل ضعف رسانهای این پیش فرض بوجود میآید که همه اهل سنت ظرفیت چنین دست اقدامهای افراطی را دارند.
درست مثل قضیه اعدام ریگی، کم کاری رسانه ملی در نحوه پوشش اتفاق، باعث شد که عبد المالک ریگی چماقی شود بر طایفه بزرگ ریگی، که شهیدان بسیاری در دوران دفاع مقدس و هم در پاسداری از مرزها داده اند. هر کدام از این عزیزان خاطره ی بدی در مواجهه با شیعیانی که فامیلی آنها را می فهمیدند، دارند.
برای اهل سنت نیز، با توجه به نبود اطلاع رسانی صحیح رسانه ای درباره علت اعدام ها، و از آن طرف، تبلیغات وسیع شبکه های ماهواره ای، به راحتی خط رسانه ای (کشتار اهل سنت ایران) بعنوان یک پیش فرض در ذهن آنها مورد قبول واقع می شود.
وقتی صداو سیما به راحتی میتواند ضوابطی را در خصوص پوشش مجریان و بازیگران یا عدم استفاده از واژگان لاتین مقرر و اجرا کند. چرا در خصوص عدم توهین به مقدسات اهل سنت بیضابطه عمل میکند.
شرایط و مقتضیات زمان می طلبد که برای جلوگیری از اهانت به مقدسات اهل سنت فکری جدی کرد. به نظر می رسد راه حل منع اهانت به مقدسات اهل سنت، تدوین و تصویب قانون مبنی بر جرم بودن اهانت به مقدسات اهل سنت بر اساس فتاوای رهبر فرزانه انقلاب است و این مهم نیز همت نمایندگان مجلس را می طلبد.