تا قبل از آن روز، شیعه و سنی با هم اختلاف و درگیری شدیدی داشتند. حتی اگر یک شیعه به مسجد سنی ها می رفت، مسجد را تطهیر می کردند و می گفتند یک رافضی وارد مسجد شده و مسجد را نجس کرده است. اما بعد از سخنرانی آقا، این امر رایج شد که شیعیان به راحتی وارد مساجد اهل تسنن می شدند و بدون هیچ ترس و وحشت نماز را پشت سر امام جمعه اهل تسنن می خواندند. متقابلا سنی ها هم به مساجد شیعه می آمدند. این اتحاد، محصول آن پانزده دقیقه ای سخنرانی آقای خامنه ای بود.
مرحوم قلبی حسین رضوی کشمیری
از فعالین انقلابی کشیمر هند بود که چند ماه قبل دار فانی را وداع گفت. ایشان در سال 59 که مقام معظم رهبری به کشمیر سفر می کنند، در کشمیر حضور داشته و از خاطرات خود از آن سفر می گوید:
مقام معظم رهبری در اواخر سال 59 یا اوایل سال 60 به کشمیر تشریف آوردند. از یک هفته قبل، بنده از شدت شوق در پوست خود نمی گنجیدم و آنچنان مشغول زمینه سازی برای پذیرایی از آقای خامنه ای بودم که به رغم کارمند بودنم، فراموش کردم که باید مرخصی بگیرم و بدون مرخصی غیبت کردم.
شبی که قرار بود فردایش آقا تشریف بیاورند یک تاکسی گرفتیم و بلندگو روی آن نصب کردیم. من خودم سوار تاکسی شدم و خبر آمدن آقا را در تمام شهر «سرینگر» اعلام کردم. آقا که تشریف آوردند مردم به فرودگاه ریختند. شیعیان با اتوبوس، تاکسی، وانت، کامیون و هر وسیله ممکن خودشان را رسانده بودند.
آقا در نماز جمعه اهل تسنن هم شرکت کرد و پشت سر «میرواعظ مولوی فاروق» نماز خواند و 15 دقیقه هم در آنجا سخنرانی کرد. اثرات این سخنرانی 15 دقیقه ای در تاریخ کشمیر بیش از نگارش ده ها کتاب و ماه ها سخنرانی بود. در تاریخ کشمیر نخستین بار بود که یک روحانی ای شیعه با شخصیتی جهانی به این کشور بیاید و در مسجد جامع اهل تسنن سخنرانی کند.
تا قبل از آن روز، شیعه و سنی با هم اختلاف و درگیری شدیدی داشتند. حتی اگر یک شیعه به مسجد سنی ها می رفت، مسجد را تطهیر می کردند و می گفتند یک رافضی وارد مسجد شده و مسجد را نجس کرده است.
اما بعد از سخنرانی آقا، این امر رایج شد که شیعیان به راحتی وارد مساجد اهل تسنن می شدند و بدون هیچ ترس و وحشت نماز را پشت سر امام جمعه اهل تسنن می خواندند. متقابلا سنی ها هم به مساجد شیعه می آمدند. این اتحاد، محصول آن پانزده دقیقه ای سخنرانی آقای خامنه ای بود.
(خاطرات قلبی حسین رضوی کشمیری، ص 37 - 38)