در حال بارگذاری ...

باید جامعه ی اسلامی بیدار باشد تا دشمن از او چهره ای منفور در جهان ارائه ندهد. در این راستا چندکتاب در حوزه ی نگاه صحیح به عزاداری و انتقاد و آگاهی به جنبه ی افراطی آن خدمت تان تقدیم میشود.

علی اکبری
 
فراط و تفریط در هرمساله ای از جانب افراد درگیر با آن موجب ضربه زدن به اصل مطلب شده و گاهی اوقات منجر میشود تا آن مساله تصویری سوء از خودش در جامعه بروز بدهد. به عنوان مثال افراط و تفریط در عزاداری مصائب اهل بیت سلام الله علیهم (که این امر توصیه شده توسط خود این بزرگواران است) یا موجب به فراموش شدن هدف اصلی این نوع عزاداری ها شده و در ادامه هم در همان مرحله عزاداری به شکل افراطی باقی مانده و هیچ تاثیری در باب احیا جامعه با یاد آوری این مصائب عائدمان نمیشود و یا در جنبه ی تفریطی آن ،آنقدر بی تفاوت و بی اهمیت برخورد میکنیم که اصل ماجرا به فراموشی سپرده می شود. در صورتی که باید ما با یادآوری این مصائب و اشک ریختن و احیاء عزاداری مورد تایید شارع مقدس جامعه ای را که دچار ظلم از جانب استکبار شده را به احیاء درآوریم و فریاد هیهات مناالذله سردهیم و خود نیز به یاری آنان بشتابیم. اما به خاطر عدم معرفت صحیح به این امر دچار خطاهای جبران ناپذیری از این اعمال میشویم. که متاسفانه دشمن هم در این زمینه سواستفاده کرده و راهی برای اعمال نقشه ای خودش از این طریق یافته و با ترویج و تایید این اعمال افراطی محبین و اردتمندان به این خاندان را مورد مضحکه قرار داده است. لذا باید جامعه ی اسلامی بیدار باشد تا دشمن از او چهره ای منفور در جهان ارائه ندهد. در این راستا چندکتاب در حوزه ی نگاه صحیح به عزاداری و انتقاد و آگاهی به جنبه ی افراطی آن خدمت تان تقدیم میشود. 
1-٫ چکامه هایی در شیوه های عزاداری/سید احمد خاتمی 
این کتاب سخنان حجت الاسلام سید احمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران، در مجلس خبرگان، در مورد جایگاه مراسم عزاداری، آسیبها و راهکارها است . 
جایگاه مراسم عزاداری، نقشه سیا در رابطه با فرهنگ عاشورا، امام راحل پیشگام آسیب زدایی و همچنین افراط و تفریط در بحث آسیبها عناوین بخش جایگاه مراسم عزاداری هستند. 
موضوع آسیب ها به دو بخش محتوایی و شکلی تقسیم می شود که در بخش محتوایی، طرح یکجانبه سیمای معصومین، غلو، دروغ، مطالب ذلت آمیز، طرح سست معارف اسلام، خواب و مکاشفه، جدایی دین از سیاسی و اظهار مطالب موهن، تشریح و تبیین شده است. در بخش آسیب های شکلی نیز استفاده از موسیقی مبتذل، اکتفا به مداحی و برخورد کاسبکارانه مورد بررسی قرار گرفته است . 
2- آسیب شناسی آیین عزاداری / ابراهیم ابراهیمی 
کتاب حاضر در چهار فصل سامان یافته است: 
در فصل نخست با عنوان «عزاداری» ضمن تعریفی از عزاداری، هیات های مذهبی، روضه خوانی، مداحی و سینه زنی، مطالبی در باب ماهیت عزاداری، ریشه های عزاداری در قرآن، علت عزاداری کردن، ثمرات عزاداری و لزوم پرداختن به عزاداری سنتی بازگو گردیده است. فصل دوم به مبحث «تحریفات عزاداری» اختصاص دارد که در آن پس از بیان معنای تحریف، انواع تحریف، عوامل تحریف و خطرات تحریف به همراه نمونه هایی از تحریفات عزاداری بیان شده است. در فصل سوم به وظایف مردم در قبال تحریفات عزاداری اشاره شده و در فصل چهارم احکام فقهی مربوط به عزاداری تبیین گردیده است. 
3- هیئت/ واحد پژوهش دفتر فرهنگی فخرالائمه 
کتابی است که بنا به ضرورت تعیین شیوه مطلوب برگزاری مجالس جشن و عزای اهل بیت و روشنگری نسبت به آسیب هایی که امروزه در برخی از این مجالس شاهد آن هستیم، نگارش یافته است. 
در بخش اول این کتاب، به مباحث سیره ائمه هدی در اقامه مجالس عزای حسینی و تأکید بر ضرورت برگزاری مجالس عزا به عنوان رمز بقای شیعه در طول تاریخ، تبیین شده است؛ مباحثی چون: فلسفه وجودی عزاداری برای اهل بیت(علیهم السلام)، تاریخچه عزای اهل بیت، جایگاه توسل و ارتباط با اهل بیت(علیهم السلام)، سیره ائمه هدی در عزاداری حسینی، الگوی مطلوب عزاداری، انحرافات و ثمرات و برکات مجالس ذکر و عزای اهل بیت(علیهم السلام) می پردازد. 
در بخش دوم جایگاه و کارکرد منبر و تبیین معارف دینی در مجالس عزای اهل بیت و لوازم تحقق آن و وظایف اهل منبر خصوصاً در ارتباط با مخاطبان این مجالس از دیدگاه حضرت امام و رهبر معظم انقلاب، بررسی و ارائه شده است. سیر محتوای قابل ارائه در منابر ظاهر و میزان و شیوه پرداختن به مسائل روز و مباحث سیاسی از دیگر مباحث جذاب این بخش است. 
در بخش سوم، نقش، جایگاه، سابقه و کارکردهای مداحی و ارکان ستایشگری اهل بیت(علیهم السلام) و مسؤولیت مداحان و ذاکران و اخلاق صنفی این جامعه ارزشمند فرهنگی، مورد تأکید و برخی آفات و انحرافاتی که مانع تحقق رسالت بلند ذاکری و مدیحه سرایی اهل بیت معظم رسول مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) است، مورد موشکافی و تدقیق قرار می گیرد. 
در آخر، کتابشناسی مبسوطی نسبت به کتب تولید شده در خصوص رسالت مجالس اهل بیت(علیهم السلام) و مقاتل معتبر و نحوه دستیابی به این منابع ارائه می گردد. 
4-قمه زنی سنت یا بدعت /مهدی مسائلی 
کتابی که نویسنده با نگاه تحریف در نهضت حسینی به یکی ازمسائل مبتلا به در این زمینه که عبارت است از قمه زنی پرداخته است. این کتاب بامتنی شیوا به بررسی قمه زنی در 6بخش دلایل قمه زنان، دلایل حرمت قمه زنی، سابقه حرمت قمه زنی، پاسخ به شبهات قمه زنی، نظر بزرگان حوزه علمیه و همچنینی فتوای مراجع عظام تقلید در این زمینه می پردازد. نویسنده با نگاه علمی و اجتماعی مطلب را بررسی کرده که در راستای گفتمان فرهنگی این امر هم بسیار دخیل بوده و مورد حمایت مجموعه های فرهنگی کشور هم قرار گرفته و بارها هم به چاپ رسیده است. 

 




نظرات کاربران