ماجرای قیام امام حسین به همین نکته برمی گردد که ایشان در مقابل دین و امت مسلمه و در مقابل قربانی ها و فداکاری هایی که حضرت رسول و یاران و فرزندان آن حضرت انجام دادند، احساس مسوولیت کردند و در مقابل این دین که امانت است، احساس مسوولیت کردند و لذا به صحنه آمدند و تا آخر هم مقاومت کردند و جام شهادت را نوش کردند. واقعا این حادثه کربلا در تاریخ یک چیز بسیار نادر و کم نظیر است و اینها که این کار را کردند برای همه مسلمانان ننگ آفریدند و مایه ننگ شدند.
امام حسین علیه السلام به عنوان یک شخصیت آزاده نه تنها در میان مسلمانان بلکه در بین غیر مسلمانان منصف و حق طلب دنیا، نماد عدالت، آزادگی و حریت شناخته می شود که نه برای مطامع مادی دنیا بلکه برای احیای ارزشهای والای انسانی و اسلامی در مقابل ظالمان زمان خویش قیام کرد و تا آخرین لحظه حیات، حاضر به تسلیم در برابر ظلم و تن سپردن به ذلت نشد و در نهایت نیز، او و یاران و فرزندانش مرگ با عزت را بر زندگی ذلت بار ترجیح دادند و به دست شقی ترین مردمان زمان در صحرای کربلا مظلومانه به شهادت رسیدند.
به گزارش خبرگزاری تقریب (تنا) از سیستان و بلوچستان، مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان در گفتگو با خبرنگار تقریب قیام امام حسین را ناشی از مسوولیت پذیری امام و حق طلبی ایشان می داند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: معلوم است که متدینین و دینداران که می خواهند درست و صحیح عمل کنند مورد دشمنی و تعدی قرار می گیرند و شیاطین جنی و انسی در مقابل آنها آرامش ندارند.
وی افزود: جای تعجب اینجا است که این بزرگان را کسانی به شهادت رساندند که ادعای دین داشتند. اینها مسلمانانی مسلمان نما بودند که به ظاهر ادعای اسلامی داشتند اما در مسیر انحراف قرار داشتند.
وی درباره شهادت امام حسین و یارانش گفت: آنهایی که سیدنا حسین را محاصره کردند و به شهادت رساندند یا به خاطر حفظ قدرت این کار را کردند و یا به خاطر منافع مادی و یا به خاطر یک شادباش و آفرین که مثلا بگویند شما کار خوبی کردید اما با این کار، لکه سیاه و ننگی بزرگ در تاریخ اسلام از خود باقی گذاشتند.
مدیر دارالعلوم مکی اهل سنت زاهدان تصریح کرد: سیدنا امام حسین برای منافع دنیا و گرفتن قدرت به عراق نیامدند بلکه امام حسین وقتی دیدند قدرت در دست نااهل افتاده و کسانی که اهلیت و شایستگی ندارند روی کار آمده اند، برای اجرای عدالت و خدمت دین و حفاظت دین قیام کردند.
وی افزود: در حدیث آمده است که امانت وقتی به دست نااهل سپرده شود قیامت برپا می شود و امام به همین خاطر در ایام حج ، حتی مناسک حج را هم انجام ندادند زیرا احساس مسوولیت کردند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین گفت: ماجرای قیام امام حسین به همین نکته برمی گردد که ایشان در مقابل دین و امت مسلمه و در مقابل قربانی ها و فداکاری هایی که حضرت رسول و یاران و فرزندان آن حضرت انجام دادند، احساس مسوولیت کردند و در مقابل این دین که امانت است، احساس مسوولیت کردند و لذا به صحنه آمدند و تا آخر هم مقاومت کردند و جام شهادت را نوش کردند.
وی درباره بانیان حادثه کربلا می گوید: واقعا این حادثه کربلا در تاریخ یک چیز بسیار نادر و کم نظیر است و اینها که این کار را کردند برای همه مسلمانان ننگ آفریدند و مایه ننگ شدند.
وی ادامه می دهد: بسیاری هستند که مایه افتخار در تاریخ می شوند و افتخار می آفرینند اما متاسفانه مسلمانانی هستند که ننگ می آفرینند برای اسلام و مسلمین و امروز هم اینها در جهان هستند. هم آنهایی که مایه افتخارند و زندگی شان نورانی هست و برای مسلمانان و انسانیت در جهان افتخار می آفرینند و هم هستند کسانی که ننگ و سرافکندگی برای بشریت و مسلمانان می آورند.
مولوی عبدالحمید آزادگی و حریت امام حسین را ازجمله درسهای ایشان برای مسلمانان بیان و تاکیدکرد: ما باید از تاریخ شهادت امام حسین و استقامت در راه پروردگار و دلسوزی و احساس مسوولیت و شجاعت و ازخود گذشتگی که ایشان برای ما باقی گذاشتند و از مقاومت و ایستادگی در مقابل آن انسانهای منحرف که از راه الله تعالی خارج هستند و دین خدا را می خواهند نابود کنند درس بگیریم.
امام جمعه اهل سنت زاهدان درباره برخی شبهات غلط پیرامون اعتقادات اهل سنت و نگاه آنان به اهل بیت علیهم السلام نیز گفت: برخی افراد تصور می کنند که ما، اهل سنت، محبت اهل بیت را نداریم و اهل سنت نسبت به اهل بیت محبت ندارند در حالی که این مساله ناشی از بی اطلاعی است و محبت اهل بیت در عمق جان اهل سنت و جزو ایمان آنها قراردارد.
وی درتایید این سخنان افزود: در مناطق سنی نشین و شیعه نشین، اگر بررسی شود، مطمئن هستم که نامهای اهل بیت روی فرزندان دختر و پسر، بین شیعه و سنی مساوی خواهد بود و این خودش نشان محبت اهل بیت در نزد اهل سنت است.
وی با اشاره به محبت اهل سنت به اهل بیت پیامبر هم گفت: محبت سیدنا علی و سیده فاطمه و فرزندان آنها جزو ایمان ما اهل سنت محسوب می شود و همانطور که محبت صحابه و یاران حضرت رسول جزو ایمان ما است، محبت اهل بیت هم جزو ایمان ما است و همه ما به خاندان آن حضرت و به صحابه آن حضرت عشق می ورزیم و هیچگاه نسبت به آن بزرگواران بی تفاوت نبوده و نیستیم.
وی افزود: برخی می گویند، ما به آنچه در تاریخ گذشته است بی تفاوتیم اما ما بی تفاوت نیستیم ولی به هر حال هر کس برداشتی دارد و فقهی دارد و ما در فقه خود آنچه داریم انجام می دهیم.
وی درباره علت نبود برخی مراسمات عزا بین اهل سنت گفت: در فقه مذاهب تفاوتهایی هست، اگر چه مشترکات ما فراوان است و محبت اهل بیت هم جزو مشترکات است اما تفاوتهایی هم هست و بر اساس همین تفاوت در فقه مذاهب، اهل سنت مطابق با فقه خودشان، عزاداری مرسوم شیعیان را ندارند.
مدیر دارالعلوم مکی اهل سنت زاهدان معتقد است: هرکس براساس فقه و اعتقاداتش به وظایف خود باید عمل کند و نباید تفرقه و اختلاف بین مسلمانان باشد و انتظار آن است که ما مسلمانان حرمت مقدسات یکدیگر را حفظ کنیم.
مولوی عبدالحمید افزود: از برادران شیعه خود انتظار داریم مراسم عزاداری خود را به نحوی برگزارکنند که مایه اختلاف و سوء استفاده دشمنان نشود و بیدار و مراقب باشند که دشمن دنبال تفرقه و اختلاف است.
وی ادامه می دهد: دعای ماهم این است که عزیزان ما مراسم عزاداری را با امنیت برگزارکنند و در همه جا و در همه استان نیز توصیه و تاکید ما همین است که امنیت باید در منطقه حاکم باشد و ما نباید به کسانی که بخواهند سوء استفاده کنند و در میان مسلمانان مشکلات ایجاد کنند، فرصت سوء استفاده بدهیم.
وی خطاب به عموم مردم و مسوولان توصیه کرد: هم مردم عزیز ما که از امنیت پاسداری می کنند و هم مسوولین همه باید بیدار باشند که دشمنان در صدد ایجاد تفرقه و اختلاف هستند و لذا همه باید مواظب باشند.
وی در پاسخ به این مساله که چرا اهل سنت در عزای اهل بیت پیراهن سیاه بر تن نمی کنند، گفت: هر کس بر شاکله و برداشتش از اسلام عمل می کند و اینکه ما در ایام شهادت اهل بیت پیامبر، لباس سیاه نپوشیده ایم به این دلیل است که در فقه اهل سنت اعتقادی به تغییر لباس در عزا نیست و لذا بنده گاهی گفته ام که نزدیکترین عزیزان ما و پدر و فرزند هم وقتی فوت می کنند، همین لباس ماست و اگر ما برای نزدیکان خود لباس سیاه می پوشیدیم حتما در شهادت بزرگان دین هم می پوشیدیم و اینها برداشتهای فقهی و مذهبی است.