اشغالگران دروازه های کشاورزی ایجاد کرده اند ؛ این دروازه ها به هیچ وجه باعث نمی شوند تا فلسطینی ها بتوانند به زمین های خود دسترسی پیدا کنند بلکه باعث تحکیم سیستم صدور مجوز و ایست بازرسی های می شوند که فلسطینی ها در آنها کتک خورده بازداشت می شوند یا هدف گلوله قرار گرفته یا مورد تحقیر واقع می شوند
فاطمه خطیب
دیوار نژادپرستی به بلندی ظلم
دیوار بتنی در بیت لحم قسمتهایی از رام الله ،قلقیلیه ، قسمتهایی از طولکرم و دورتا دور قدس موجود است . دیواری به ارتفاع 8 متر که دوبرابر ارتفاع دیوار برلین است. این دیوار دارای برجهای دیده بانی است و یک ناحیه حائل به عرض 30 تا 100 متر اطراف آن برای حصار برقی، سنگر، دوربین ، سنسور و گشتهای نظامی وجود دارد. در مناطق دیگر دیوار از لایه هایی از حصار و سیم های خاردار، جاده های گشت نظامی، حاشیه های شنی برای رصد کردن اثرپا، خندق ها و دوربین های نظارتی تشکیل شده است.
منطقه حائل دیوار نژادپرستی باعث می شود تا تخریب های گسترده و اخراج ساکنان اطراف آن صورت پذیرد، در بعضی مناطق دیوار فقط چند متر با خانه ها ، مغازه ها و مدرسه ها فاصله دارد. منطقه بین دیوار نژادپرستی و خط سبز با عنوان "درز منطقه" نامیده شده است، و همه ساکنان و صاحبان زمین در این ناحیه باید برای باقی ماندن در خانه هایشان و زمین هایشان کسب اجازه کنند.
اشغالگران "دروازه های" کشاورزی ایجاد کرده اند ؛ این دروازه ها به هیچ وجه باعث نمی شوند تا فلسطینی ها بتوانند به زمین های خود دسترسی پیدا کنند بلکه باعث تحکیم سیستم صدور مجوز و ایست بازرسی های می شوند که فلسطینی ها در آنها کتک خورده بازداشت می شوند یا هدف گلوله قرار گرفته یا مورد تحقیر واقع می شوند به طور کلی شرح انها مطابق زیر است:
34 ایست بازرسی سنگربندی شده شامل 3 ترمینال اصلی ، 9 ترمینال تجاری و 22 ترمینال برای عبور ماشینها و کارگران که عبور و مرور فلسطینی ها را تحت نظر دارند.
44 تونل که 22 گتوی کوچک را در درون 3 گتوی اصلی متصل می کند.
634 ایست بازرسی یا موانع نظامی دیگر از جمله خندق ، موانع ، گذرگاه های فلزی که تحت کنترل اشغالگران هستند.
1661 کیلومتر جاده های شهرک نشین ها شهرک ها را به "مجتمع های شهرکی" متصل می کند و دیوار-سیستم را تکمیل می کند.
ایجاد گتو
پروژه ایجاد گتو از همه جهت مردم فلسطین را به بند می کشد و دربسیاری از جاها آنها را از خدمات اولیه محروم می کند. از دست دادن زمین به همراه از دست دادن بازارها و منابع باعث می شود تا جوامع نتوانند آنطور که درخور شان آنهاست زندگی کنند.
گتوی شمالی بخش شمال غربی از جنین تا قلقیلیه ( فاز اول آن متشکل از 145 کیلومتر) کامل شده است و درحال امتداد به سمت جنوب به سلفیت است. در سلفیت این بخش به سایر بخش های دیوار نژادپرستی می پیوندد تا دیوار شمالی را تشکیل دهد.
13 دهکده که در طرف غرب دیوار بودند طی فاز اول به اسراییل ضمیمه شدند و حدود 50 دهکده از زمین های خود جدا افتاده اند.
همچنین اسراییل طی فاز اول 36 چاه آب را مصادره کرد و حداقل 14 چاه در معرض تهدید و تخریب هستند زیرا در منطقه حائل دیوار قرار می گیرند.
گتوی مرکزی
سلفیت که یکی از پرثمرترین نواحی کرانه باختری و مشهور به "سبد غذا" است بیش از 50 درصد از زمین هایش را از دست خواهد داد که پشت دیوار نزادپرستی از بقیه آن جدا خواهند شد.
در شمال سلفیت ، مجتمع شهرک های آریل 22 کیلومتر از کرانه باختری را اشغال کرده، و گنوی مرکزی را از شمال جدا کرده است. این باعث می شود تا 2 درصد از کرانه باختری ضمیمه شود.
دیواری به طول 22 کیلومتر مجتمع شهرک سازی های را به یکدیگر متصل می کند و دو حلقه به وجود می آورد: امانوئل و آریل. مسیر این دو گتوهای کوچک فلسطینی ایجاد می کند. محله هایی مثل "ابو آدم"، :دار ابو باسل" و "وادی قانا" در درون مجتمع های شهرک های صهیونیستی محاصره شده و به بیرون دسترسی ندارند. سه دهکده دیگر الزاویه ،"دیر بلوط" و رافات که در شرق حلقه آریل قرار دارند از چهار طرف توسط دیوار محاصره شده و از طریق تونل به بقیه کرانه باختری راه دارند. بیش از دوازده دهکده که در طول مسیر دیوار قرار دارند در مجموع هزاران دونم از اراضی حاصلخیز را از دست خواهند داد.
قدس
دیوار شهر مقدس قدس و همچنین حلقه های مستعمره های اطراف آن را دور می زند و باعث جدا شدن قدس از کرانه باختری می شود. دیوار از میان دهکده ها و محله ها می گذرد و خانواده ها را از هم جدا می کند و باعث قطع ارتباط اقتصادی جوامع می شود و نواحی دزدیده شده توسط اسراییل به صورت گتو در می آورد که در راستای پروژه تبدیل قدس به پایتخت اسراییل می باشد.
شهرک سازی های جدید در اطراف قدس در حال ساخت هستند که بر روی زمین های ضمیمه شده ساخته می شوند. هدف از انجام اینکار افزایش شهرک نشینان یهودی با هدف تغییر بافت جمعیتی این شهر می باشد. حدود 25 محله و دهکده به طور کامل از بقیه قدس و کرانه باختری تفکیک خواهند شد و به 5 گتوی مختلف تبدیل می شوند. دیوار قدس تقریبا به اتمام رسیده و فقط تکه های کوچکی در شمال و شرق آن هنوز در دست ساخت است. این بخش اصلی نقشه ای است که می خواهد فلسطینی ها را از قدس بیرون کند.
حق فلسطینی ها برای زندگی در قدس نیز درخطر است و اکثر ساختمان های تخریب شده در سال 2010 که بالغ بر 396 ساختمان بود نیز در قدس قرار داشتند.
گتوی جنوبی/ بیت لحم/ الخلیل
در جنوب کرانه باختری دیوار نژادپرستی بیت لحم را محاصره می کند . درحالیکه این منطقه تحت محاصره دیوار درآمده و برای شهرک سازی ضمیمه شده و به دلایل گوناگون بسته شده است فقط 13 درصد بیت لحم قابل استفاده فلسطینی ها است.در بیت لحم و الخلیل مکانهای مقدس اصلی توسط دیوار بتنی احاطه شده است ازآنجمله حرم ابراهیمی و مقبره راشل. مقبره راشل در حال حاضر از دسترس فلسطینی ها خارج شده و ضمیمه شده است دیوار باعث جدا شدن هزاران دونم از مناطق الخلیل شده که باعث تهدید دامپروری گشته که اصلی ترین منبع گذران زندگی در این منطقه است.
غور اردن
از سال 2000این ناحیه توسط 6 گذرگاه احاطه شده است . اشغالگران در سال 1385 طرحی را اعلام کردند که منجر به ضمیمه شدن 28.5 درصد غور اردن ازجمله 24 دهکده با جمعیتی بالغ بر 52000 نفر به همراه منابع آب و سفره های آب شرقی خواهد شد. 200000 نفر که در طوباس و نابلس زندگی می کنند و در غور اردن صاحب خانواده یا زمین هستند اجازه رفتن به آنجا را ندارند.
نوار غزه
نوار غزه با جمعیتی بالغ بر 1.5 میلیون نفر که در 365 کیلومتر مربع زندگی می کنند یکی از پرتراکم ترین مناطق جهان است. نوار غزه یک زندان است که به طور کامل توسط دیوار و سیم خاردار محاصره شده است.دیوار اطراف نوار غزه به طول 55 کیلومتر از شمال غربی بیت لاهیا آغاز شده و تا جنوب شرقی در رفح امتداد دارد.در اطراف دیوار منطقه حائل قرار دارد که از زمان حمله به غزه در سال 1388 عرض آن بین 300 تا 600 متر است. هرکسی که جرات کند به منطقه حائل نزدیک شود ممکناست هدف گلوله قرار بگیرد. عواقب منطقه حائل وخیم است. 25 درصد از زمین های بسیار حاصلخیز غزه قابل استفاده نیستند. 15 درصد کشاورزان بیکار می باشند که به صف افراد جویای کار پیوسته و وابسته کمک های غذایی می شوند.