یکی از مراسم های مورد احترام مردمان سنندج آیین سوگواری حضرت امام حسین در روز عاشوراست که در زبان کردی با عنوان «روز قتل» یاد می شود. این مراسم علاوه بر خانواده های شیعه، به شدت مورد احترام اهل سنت نیز هست. اهالی سنندج در روز قتل کسب و کار و درآمد را حرام مىدانند.
یاسین شریعتی-خبرنگار اهل سنت کرد
شهر سنندج مرکز استان کردستان همواره به چهارراه مذاهب و ادیان شهرت داشته است. شیعه و سنی و کلیمی و ارمنی در تاریخ پرافتخار این شهر در کنار یکدیگر با همدلی زیسته و همصدا با هم توحید و یگانگی خداوند را بر زبان آورده اند.
در خانواده های اهل سنت سوگند به نام مبارک امام رضا (ع) و حضرت عباس (ع) امری مرسوم است و این نشانه ای از مودت شافعی مذهبان به اهل بیت (ع) است.
یکی از مراسم های مورد احترام مردمان سنندج آیین سوگواری حضرت امام حسین در روز عاشوراست که در زبان کردی با عنوان «روز قتل» یاد می شود. این مراسم علاوه بر خانواده های شیعه، به شدت مورد احترام اهل سنت نیز هست. اهالی سنندج در روز قتل کسب و کار و درآمد را حرام مى دانند.
از اول تا دهم محرم، حسینیه های سنندج مملو از جمعیت مىشود. در شب تاسوعا عزادارى گرم تر مى شود و علم و کتل و شمعدانها بیرون آورده مى شود و دسته ها وارد خیابانهاى شهر مى شوند. اهل سنت نیز با احترام این عزادارای ها را به نظاره می نشینند.
پس از تاسوعا و عاشورا نیز بعضى خانواده ها یک تا سه روز مجلس روضه خوانى ترتیب مى دهند. اهل سنت نیز برای امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) نذری می دهند.
زیارتگاه هایی نظیر بی بی هاجره خاتون، خواهر امام رضا (ع) از اماکن متبرکه و معروف سنندج است که در شب و صبح قتل، مملو از جمعیت زنان شیعه و سنی شده و غرق در شمع و نور مىگردد. سپس زنان به منزل بر مىگردند، حلوا درست کرده و در بین همسایه ها و اقوام تقسیم مىکنند و بعد از آن در مراسم روضه خوانى که شیعیان برپا مىکنند شرکت مى نمایند. همچنین در شب قتل مردم بر سر خاک اموات مى روند و بعدازظهر عاشورا نیز بر سر خاک جوانان مى روند.
برای دریافت بروشور به ضمیمه مراجعه کنید