در حال بارگذاری ...

شاید نشود تاریخ استعمار را به تصویر کشید.تاریخی که سراسر ظلم و تبعیض و جنایات است. اما در پوششی از هنر میتوان مخاطب را با آن آشنا کرد...

  

مرغ مقلد(تولید 1962)
کارگردان Robert Mulliga
آتیکوس فٍنچ، مرد میانسالی است که در دهه ۱۹۳۰ در شهری کوچک در آلاباما در جنوب آمریکا زندگی می کند و به وکالت مشغول است. آتیکوس، که بعد از فوت همسرش مسئولیت کامل تربیت دو فرزندش را به عهده دارد، تلاش می کند تا مانع رشد خصوصیاتی از قبیل نفرت، تعصب، و پیش داوری در آنها شود. آتیکوس وکالت مردی سیاه، یا به قول مردم نیگِر، به نام تام را به عهده گرفته که متهم به تجاوز به یک زن سفید پوست شناخته شده است. سفید پوستها که خواهان کشتن تام هستند، از این کار آتیکوس خشمگین هستند و می خواهند او را از این کار منصرف کنند.

آمیستاد (تولید1997) 
کارگردان : استیون اسپیلبرگ
آمیستاد داستان شورش سیاهپوستانی است که در سال 1839 با کشتی آمیستاد به آمریکا برده شدند. تقابل فرهنگ برده ها با آمریکایی ها باعث ایجاد درگیری هایی در بین دو گروه می گردد. در داستان با قاضی متدینی روبرو می شویم که در یک دادگاه حکم به برتری برده ها می دهد و بالدوین وکیل که دفاع از آنها را بر عهده می گیرد و همچنین وان برن رئیس جمهور وقت آمریکا که حکم دادگاه را مردود اعلام می کند و کوئینسی آدامز رئیس جمهور سابق که طرفدار الغای برده داری است به مقابله با او می پردازد.

 
الماس خون (تولید 2006)
کارگردان : زوئیک
در جریان این فیلم چندین بار به این مسئله اشاره شده که هر کشوری در افریقا، معدن و ذخایر طبیعی بیشتر و قابل استثماری داشته، مردمش هم بدبخت تر بوده و خود و ثروت هایشان بیشتر مورد سوءاستفاده قرار گرفته اند. اما موفقیت و جذابیت الماس خون این است که دقیقاً و به گونه ای کوبنده، همین مسئله را نشان می دهد ولی هیچ گاه کارش در این زمینه به شعار و موعظه نمی کشد. فیلمی خوش نیت از کارگردانِ آخرین سامورائی (۲۰۰۳) که پیام های سیاسی/ اجتماعی خود را دارد ولی این کار را همان طور که گفته شد، با مشت به سینه کوبیدن و هوار کشیدن انجام نداده و حرف خود را در قالب یک فیلم قرص و محکم زده است.


باج(تولید 2001)
کارگردان آشتوش گواریکر/تهیه کننده:عامر خان
داستان فیلم در دوران حکومت بریتانیا بر هند می گذرد و زندگی مردم یک روستا را نشان می دهد که به خراج سنگینی که حکومت بر آن ها بسته معترض هستند و حاضر می شوند تا بر روی سرنوشت خود در یک مسابقه کریکت با حاکمان انگلیسیشان شرط بندی کنند.
  
12 سال بردگی(تولید 2013)
کارگردان : استیو مک کوئین/تهیه کننده: برد پیت
۱۲ سال بردگی را می توان اثری برجسته در دنیای بی معنای پست مدرن فعلی تلقی کرد، دنیایی که با پَست کردن انسان، تمامی ارزش ها را بی معنا کرده است. سال ۱۸۴۱، سالومون نورثاپ (چیوِتل اجیوفور) یک سیاهپوست آزاد است که با همسر و فرزندانش در ساراتوگای نیویورک زندگی می کند. او با نواختن ویولن امرار معاش می کند. یک شب توسط چند نفر اراذل و اوباش اغفال شده، به وسیله آنها مسموم و به عنوان برده فروخته می شود. به هوش که می آید، خود را در غل و زنجیر می بیند. سپس به مزارع پنبه در جنوب امریکا برده می شود، جایی که ابتدا توسط یک برده دار به نام ویلیام فورد خریده شده و بعد از آن به ادوین اپس (مایکل فاسبندر) یک صاحب نژاد پرست فروخته می شود.  


نبرد الجزیره (تولید1966)
کارگردان Gillo Pontecorv
در سال 1957 بازجویان نظامی فرانسوی در شهر الجزیره یک میهن پرست الجزایری را شکنجه می دهند و او سرانجام مخفی گاه آخرین رهبر چریکهای الجزایری با نام "علی لاپوآنته" را فاش می کند.


گاندی (تولید1982)
کارگردانی ریچارد اتنبرو
زندگینامه ای دربارهٔ ماهاتما گاندی، رهبر جنبش مقاومت هند در زمان استعمار توسط بریتانیا در نیمه اول قرن بیستم، است.این فیلم جایزه اسکار بهترین فیلم را بدست آورد. گاندی در مجموع ۸ جایزهٔ اسکار کسب کرد.

 




نظرات کاربران