دردیدار هنرمندان با آقا؛ مجید مجیدی گفت: یادش بخیر چه بهشت هایی رو زمین بودند و ...الان چی شده! آقا فرموند: امروز هم بهشت هایی هستند, بروید آنها را پیدا کنید. بنظر من یکی از این بهشت ها سیستان و بلوچستان است, با تمام مشکلات و بی مهری ها!
مصاحبه با محسن اسلام زاده کارگردان مستند مرزبانان
چرا سیستان و بلوچستان؟
سیستان بسیار منطقه بکری است؛ سال 86 همان زمانی بود که آقا شعار سال را اتحاد و انسجام اسلامی نامیدند ما شروع به فیلم برداری کردیم. سیستان و بلوچستان خط مقدم وحدت است و هر اشتباهی در آنجا تبعاتش حتی بیشتر از تهران است.و سال قبلش اتفاقات تاسوکی افتاده بود. و ما رفتیم که ببینیم چه می شود کرد.
ایده کار چگونه شکل گرفت؟
با استادم جناب سید محسن اصغر زاده موسوی تحقیقاتی در آنجا کردیم و به مجموعه ای رسیدیم بنام مرزبانان! شروع ایده از صحبت های حضرت آقا بود که گفته بودند: امنیت در سیستان و بلوچستان باید توسط نیروهای نظامی, انتظامی, امنیتی ومردم قابل دستیابی است و این باعث شد که ما هشت برنامه درست بکنیم و موضوع شهدای نظامی,انتظامی, سپاه,بسیج ومردمی که در آن منطقه در مبارزه با کاروان های قاچاق مواد مخدر به شهادت رسیده بودند. فیلم یک قهرمانی داشت که به شهادت رسیده بود و راوی فیلم نیز قهرمانی بود که زنده است.
فیلم برداری در کدام مناطق بود؟
فیلمبرداری در استان سیستان و مناطق مرزی آن ،در شهرهای زاهدان, خاش,ایرانشهر,سراوان, نیک شهر,چابهار، همراه توابعشان. مثلا ما تا مرز گوادر که جنوب شرقی ترین نقطه ایران است رفتیم و از خلیج گوادر تصویر گرفتیم
تجربه ای فیلم برداری در مناطق اهل سنت چگونه بود؟
آقای رحیم پور میگفت اگر میخواهید شیعه و سنی واقعی را بشناسید, شهدای حماس و جهاد اسلامی را + شهدای حزب الله و ایران ببینید که در راه آزادی قدس در حال جنگیدن هستند. و ما از این الهام گرفتیم و این را در سیستان و بلوچستان دیدیم که خون شیعه و سنی با هم در مبارزه با تروریست ها و کاروان های مواد مخدر باهم قاطی شده است. در میان اهل سنت مبارزه با افراطی گری نمود بارز داشت که برای خودم بسیار جالب بود. و این ذهنیت منفی که ما داشتیم از آنجا بعنوان استانی که یا با مواد مخدر و یا با تروریست شناخته میشد کاملا تعقییر کرد. و اینکه با هر زبانی میخواستند به تو ثابت کنند که ما هم دین داریم و هم وطن دوست هستیم. و رسانه این عقده را برای آنها درست کرده بود. راننده ای که به ما کمک میکرد، فامیلش ریگی بود، میگفت: من علاقه به سفر دارم ولی جرات نمیکنم جایی برم، چون ممکن است فامیلمان را بپرسند و نمیتوانم بگم فامیلم ریگی است در حالی که بسیاری از شهدای اهل سنت فامیلشان ریگی است. و رسانه نیامده که در این قضیه بالانس ایجاد کند و مفاخر و شهدای آنها را نشان دهد و باعث شده نسبت به یکی از بزرگترین قوم تصویر ذهنی منفی ایجاد شود.
کارگردان و تصویر بردار: محسن اسلام زاده
تدوین: سید محسن موسوی
نویسنده: سید محمد جواد میری
مجری طرح : مرکز فرهنگی میثاق
3 قسمت از این مستند را میتوانید در زیر مشاهده کنید.
قسمت اول - امت اسلامی
لینک دانلود با کیفیت پایین (97MB)
لینک دانلود با کیفیت بالا (168MB)
قسمت دوم - مهاجر
لینک دانلود با کیفیت پایین (100MB)
لینک دانلود با کیفیت بالا (176MB)
قسمت هشتم - قله شرف
لینک دانلود با کیفیت پایین (100MB)
لینک دانلود با کیفیت بالا (182MB)