در حال بارگذاری ...

کارلوس لاتوف در سال 1968 و در شهر «ریودو ژانیرو» برزیل به دنیا آمد. در سنین نوجوانی و جوانی تحت تاثیر گروههای چپ فعال در آمریکای لاتین قرار گرفت و شروع به همکاری با آنها نمود. گروههایی که ضد سرمایه داری بودند و ضد سیاستهای جنگ افروزانه ی آمریکا. کارلوس با کشیدن کاریکاتور در این گروهها امرار معاش میکرد.

*صابر نی ساز
 
کارلوس از نوادگان لبنانیهای کوچ کننده به برزیل است. سالیان پیش مردم زیادی از لبنان بنا به دلایلی به آمریکای لاتین خصوصا برزیل سفر میکنند و پدربزرگ کارلوس هم یکی از آنهاست. به گفته ی خود کارلوس "من ریشه ی عربی دارم" 
در سال 1999 به دعوت جامعه فرهنگ مردمی الحنونه سفری به کرانه باختری رود اردن دارد و از آن زمان حوزه ی فعالیتهای هنری خود را به منطقه خاور میانه و کشورهای عربی اسلامی هم میکشاند. 
در مورد این سفر میگوید : بعد از این سفر دریافتم که ارتباطم با مردم فلسطین تنها یک ارتباط سیاسی نیست. یک عشق واقعی نسبت به آنها احساس می کنم. 
شهرت اصلی کارلوس هم به دلیل کاریکاتورهایی است که او پیرامون جنگ اسرائیل با فلسطین و اخیرا هم بیداری اسلامی کشیده است. 
آثار لاتوف کم کم در برخی رسانه های جهانی و به خصوص رسانه های عرب زبان مورد استقبال قرار می گیرد. کاریکاتورهایی که دیدگاهی متفاوت با نگاه رسانه های مسلط غربی ارائه می کنند. همان کاریکاتورهایی که مایکل مور کارگردان معروف ، آشکار کننده حقایقی ترسناک می خواندشان. 
لاتوف در سال 2006 در مسابقه بین المللی کارتون هلوکاست در ایران شرکت کرد و رتبه ی دوم را کسب نمود. کاریکاتور او پیرمرد افسرده فلسطینی را نشان می دهد که در اردوگاهی نظامی پیراهن زندانیان را پوشیده که در واقع پیراهن او همان نقشه ی اسرائیل است و به گفته ی خود لاتوف مقایسه ای است بین رنجی که مردم امروز فلسطین می برند و واقعه هلوکاست. 
یک نکته از لاتوف (شما می توانید جرج بوش را نقاشی کنید ولی ایهود باراک را نه)

لاتوف بارها توسط گروه های مختلف رسانه ای و نظامی نامه های تهدیدآمیز دریافت کرده وحتی تهدید به مرگ شده است. 
از آثار قابل توجه و برجسته ی لاتوف تنها به دو مورد اشاره می کنیم. مورد اول یک سری کاریکاتورهاست با عنوان "We are all Palestinians""ما همه فلسطینی هستیم" در این کاریکاتورها یهودیانی که مورد آزار هیتلر قرار گرفته اند، سیاههای رژیم نژادپرست آپارتاید در آفریقای جنوبی، سرخپوستان آمریکا و مردم تبت که همه مورد ظلمهای نژادی قرار گرفته اند میگویند :"ما همه فلسطینی هستیم" 
سری دوم از کاریکاتورهای او با عنوان "Tales of Iraq war" "داستانهای جنگ عراق" مجموعه ای است از تصاویر کوچک و پشت سر هم که داستانی را شکل می دهد. در این داستانها مردی عراقی به نام "جوبا" که روپوشی قرمز رنگ بر صورتش دارد سربازان عراقی را میکشد و تلاش سربازان عراقی برای کشتن او همواره ناکام می ماند. در یکی از این داستانها که بالاخره گلوله ی سربازان آمریکایی به جوبا برخورد میکند جوبا صدمه ای نمی بیند چون قرآن در جیب او بوده و گلوله به قرآن اصابت کرده است. کارلوس در آن کاریکاتور می نویسد: 
Juba was saved by the words of Allah 
کلمات خدا جوبا را حفظ کرد. 
کارلوس از پایان سال 2010 موضوع جدیدی را برای کاریکاتورهایش انتخاب کرد : بهار عربی. نقاشی های او در مورد انقلابهای منطقه بیش از هرچیز به موضوع کودتا بعد از انقلاب و دخالت آمریکا در انقلابها با هدف تغییر ماهیت آنها اشاره میکند. به سخره گرفتن دادگاههای نظامی در مصر و برگشت آمریکا به لیبی از جمله موضوعات کاریکاتورهای اوست. 
همچنین کاریکاتوری که چه گوارا شخصیت ضد آمریکایی و انقلابی آمریکای لاتین چفیه ی فلسطینی ها را پوشیده بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

     




نظرات کاربران