هیچکس فکر نمیکرد یک حرکت مردمی که سعی در بایکوت خبری آن در رسانه ها شد، تاثیری این چنینی بر شکسته شدن محاصره غزه بگذارد.مطلب ذیل گزارشی است از حرکت های مردمی که در این راستا شکل گرفت.
موج مردمی فلسطینی ها در یوم النکبه و یوم النکسه
پتانسیل رها شده پس از انقلاب های عربی کافی بود تا همزمان با شصت و سومین سالروز یوم النکبه (فاجعه اشغال فلسطین) مردم کشورهای فلسطین، سوریه، لبنان، مصر، ترکیه و اردن با برگزاری تجمعاتی اعتراض آمیز انزجار خود را نسبت به اشغالگری رژیم صهیونیستی اعلام کردند.
در سوریه نیروهای اسرائیلی با حمله تظاهرکنندگان در مناطق تحت اشغال بلندی های جولان سوریه، 12 تظاهرکننده را به شهادت رساندند و بیش از 30 نفر را زخمی کردند. در لبنان هم نظامیان رژیم صهیونیستی با حمله به تظاهرکنندگان در منطقه مرزی روستای لبنانی مارون الراس باعث شهادت و زخمی شده بیش از 100 نفر از تظاهرکنندگان لبنانی و فلسطینی شدند.
حدود پنجاه روز بعد نیز در سالروز اشغال قدس، حمله نظامیان صهیونیستی به شرکت کنندگان در راهپیمایی های مخالفت آمیز با احداث دیوار حائل و عملیات های شهرک سازی در کرانه باختری و قدس اشغالی و همچنین فلسطینیان تجمع کننده در مرز جولان دهها شهید و مجروح بر جای گذاشت.
گروهی از دوچرخه سواران بین المللی به نام "پدال" در همبستگی با مردم فلسطین اقدام به راه اندازی تور بین المللی دوچرخه سواری کردند و حرکتشان از انگلیس آغاز شد.
ناکامی پروژه ناوگان آزادی 2
ماه می 2011 اولین سالگرد حمله اسرائیلی ها به ناوگان آزادی بود و ترک ها عزمشان را جزم کردند که ناوگان آزادی 2 را با چندین برابر قدرت کاروان قبل راهی غزه کنند؛ غافل از اینکه مار در آستین پرورش داده اند! چرا که دولت ترکیه مانع از عملیاتی شدن پروژه شد. بنابراین حرکت به ماه ژوئن موکول شد اما باز هم علی رغم پیوستن انجمن ها و شخصیت های برجسته سیاسی، دینی، ورزشی و فرهنگی اسلامی و غیر اسلامی از سرتاسر دنیا و آمادگی جدی برای اعزام ده ها فروند کشتی، نخست این دولت ترکیه بود که اجازه اعزام کاروان از مبدا غزه را نداد و بعد هم تک تک دولت های اروپایی تحت فشار صهیونیست ها مانع از حرکت کشتی ها از بنادر خود شدند. در شدیدترین تنش ها دولت یونان حتی کاپیتان کشتی را نیز بازداشت کرد تا نشان بدهد که با کسی شوخی ندارد! در هر حال ناوگان آزادی 2 علی رغم ایجاد موج موفق رسانه ای علیه صهیونیست ها و ایجاد دردسرهای متعدد دیپلماتیک برای آنها در ارسال کشتی ها و فعالین ناکام ماند.
آفریقایی ها هم کاروان بشردوستانه راهی غزه کردند
نخستین کاروان آفریقایی کمک های انسان دوستانه نیز از شهر دوربان آفریقای جنوبی محل اولین اجلاس مبارزه با نژاد پرستی سازمان ملل به مقصد غزه به راه افتاد، سازمان دهندگان این کاروان اعلام کردند که هدف از اعزام این کاروان صرفا ارسال کمک نیست بلکه قصد دارند سطح آگاهی مردم آفریقا را در مورد اوضاع بسیار وخیم مردم غزه بالا برده و قدمی در رفع محاصره چند ساله این منطقه برداشته باشند.
پروژه ورود هوایی به اراضی اشغالی؛ ایده کاروان «به فلسطین خوش آمدید»
نیروهای رژیم اسرائیل 120 نفر از فعالان حامی فلسطین که در اقدامی مسالمت آمیز وارد فرودگاه بن گورین تل آویو شده بودند را بازداشت کرد. این فعالان شماری از فعالان مبارز متعلق به گروه (به فلسطین خوش آمدید)هستند که پس از همسویی یونان با اسرائیل و ناکامی در تلاش برای حرکت دریایی به سوی نوار غزه، "کاروان آزادی هوایی" را به این منظور سازمان دهی کرده اند.
شماری از فعالان چپ گرای اسرائیلی نیز که روز جمعه (17 تیر، 8 جولای) در سالن فرودگاه بن گورین قصد برافراشتن پارچه نوشتههای " به فلسطین خوش آمدید" را داشتند، در این فرودگاه بازداشت شدند.
حمله صهیونیستها به کشتی فرانسوی الکرامه
شناورهای نظامی رژیم صهیونیستی سه شنبه 19 جولای به کشتی فرانسوی الکرامه که حامل کمک های انسان دوستانه برای مردم تحت محاصره غزه بود یورش برده و این کشتی را به بندر اسدود منتقل کردند.
کاروان های «مایل ها برای لبخند» در راه غزه
ایسام یوسف مسئول هماهنگ کننده کاروان "مایلها برای لبخند 4" که هم اکنون در غزه به سر می برد، در دیدار خود با اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت منتخب فلسطین (حماس) گفت این کاروان در سه ماه آینده سه کاروان دیگر حامل کمکهای پزشکی و مایحتاج زندگی به غزه اعزام می کند.
کاروان "مایل ها برای لبخند" الجزائر در راه سفر به نوار غزه وارد فرودگاه بین المللی قاهره مصر شد. این کاروان به ریاست "عبد الحمید مداود" عضو پارلمان الجزائربه همراه 35 فعال صلح در این کشور وارد قاهره شد و قرار است پس از انجام هماهنگی های لازم کمک های بشردوستانه خود را قبل از عید سعید قربان به دست ساکنان محاصره شده غزه برساند.
باز هم کشتی؛ باز هم راهزنی دریایی...
نیروی دریایی رژیم صهیونیستی دو کشتی کانادایی و ایرلندی که سعی داشتند محاصره غزه را بشکنند به بندر اسرائیلی اشدود هدایت کرد. قبلاٌ بینی غنتر فرمانده ارتش اسرائیل دستور داده بود از حرکت این دو کشتی به غزه ممانعت گردد و محموله های ان در اسرائیل و یا مصر تخلیه گردد.
رئیس کمیته اروپایی لغو محاصره غزه تاکید کرد که کاروان "بهار عربی" که 150 شخصیت سیاسی و پارلمانی و رسانه ای و برخی روسای پارلمان ها و وزرای سابق کشورهای مختلف جهان در قالب آن عضویت دارند، وارد قاهره شد.
تونس هم به جمع آزادگان پیوست
در حالی که چند ماهی از پیروزی انقلاب تونس می گذرد مردم آن کشور با تشکیل کاروانی به نام "آزادگان" 4 تن دارو و تجهیزات پزشکی و نیمه پزشکی که نیازهای ضروری به ساکنان محاصره شده باریکه غزه به شمار می رود را راهی غزه کردند.
هشتمین «مایل ها برای لبخند» به غزه می رسد
شب نیمه ژانویه است که هشتمین کاروان اروپایی حامل کمک های بشردوستانه موسوم به "مایلها برای لبخند "از طریق گذرگاه مرزی رفح در مرز مصر وارد نوار غزه شده و مورد استقبال گرم مردم و مقامات حماس قرار می گیرد. این کاروان حامل صد و بیست دستگاه ویلچر برای معلولین، چندین دستگاه آمبولانس و دو تن تجهیزات پزشکی به ارزش تقریبا 500 هزار دلار است.
کاروان جهانی الی بیت المقدس
یکی از مهمترین حرکت هایی که در این سال ها برای برجسته کردن مجدد مساله آزادی قدس و بازگشت آوارگان فلسطینی انجام شد، کاروان جهانی الی بیت المقدس بود. این کاروان ها که از 40 ملیت دنیا و 5 قاره زمین مشارکت کنندگانی را به مرزهای فلسطین اشغالی کشانده بود در روز زمین سال 2012 موفق شد موج گسترده رسانه ای علیه صهیونیست ها را به سرانجام برساند و با یک شهید و ده ها مجروح از داخل فلسطین خود را در میان حرکت های مردمی ضد صهیونیستی جاودانه کند. شاخه آسیایی این حرکت با طی مسیری نزدیک به 8 هزار کیلومتر مسیر خود را از هندوستان آغاز کرده و با عبور از پاکستان، ایران، ترکیه و لبنان خود را به زمین های جنوب رساند. هرچند فشارهای اسرائیلی ها به دولت های هم مرز با فلسطین اشغالی کارگر افتاد و ارتش لبنان اجازه عبور کاروان از رود لیطانی را صادر نکرد اما یک ماه موج رسانه ای آنچنان صهیونیست ها را به هراس انداخت که از ترس تکرار اتفاقات یوم النکبه مجبور به مسلح کردن زمین های شمال فلسطین اشغالی شدند.
نظامیان صهیونیست بیش از 250 نفر از شرکت کنندگان در تور بین المللی دوچرخه سواری را در خیابان شماره 60 در روستای الاوجا در کرانه باختری از ادامه مسیر متوقف کردند و ضمن ضرب و شتم شماری از آنها، تعدادی را نیز بازداشت کردند.
آوریل 2012 است و هفتمین کنفرانس بین المللی مبارزه با شهرک سازی و ساخت دیوار حائل. اما صهیونیست ها با حمله به فلسطینی ها و فعالان خارجی شرکت کننده در این کنفرانس که در بلعین واقع در کرانه باختری برگزار می شود، افتخار سرکوب این تظاهرات را نیز به کارنامه سیاه خود اضافه می کنند.
تعدادی از اعضای کاروان حامی فلسطینیان بنام کاروان "به فلسطین خوش آمدید" پس از ورود به فرودگاه بن گوریون توسط نیروهای امنیتی رژیم اشغالگر قدس دستگیر شدند.حدود یکهزار و دویست تن از حامیان فلسطین از سرتاسر اروپا اقدام به خریداری بلیت هواپیما برای تاریخ امروز پانزدهم ماه آوریل کرده بودند تا به مناطق اشغالی کرانه باختری سفر کنند. اما وزیر امور داخلی رژیم صهیونیستی لیستی سیاه از فعالان اروپایی شرکت کننده در "کاروان هوایی به فلسطین 2012 خوش آمدید" را تهیه و به شرکتهای هواپیمایی اروپایی برای جلوگیری از این سفر داده است. شرکت لوفت هانزای آلمان و شرکت هواپیمایی انگلیس بلیط های فعالان اروپایی برای سفر به فرودگاه بن گورین را لغو کردند.
انتفاضه اسرا
جری آدامز رئیس حزب شین فین ایرلند به همراه 5 تن از وزرای کشور ایرلند شمالی، مارتین ماکینس وزیر خارجه، جان اوسلیوان و جو کاستلو به همراه دو تن از وزرای کشور ایرلند جنوبی، همچنین کلیر شورت وزیر توسعه بین الملل سابق انگلیس به همراه تعدادی از نمایندگان پارلمان این کشور از جمله جرالد کوفمان، اندی سلاوتر، جرمی کوربن این نامه را امضا کرده اند.
گزارش دیگری حاکیست کمیساریای عالی حقوق بشراروپا با انتشاربیانیه ای خواستارفراهم کردن امکانات لازم جهت درمان بیماران و ملاقات خانواده های آنها شد.
کانادایی اما برای اینکه راهی برای دورزدن زبان نفهمی صهیونیست ها پیدا کنند پیشنهاد کرده اند به جای آنکه کشتی ها بکوشند به بندر غزه برسند در روندی معکوس از منابع موجود در غزه، کشتی ساخته شود و باز هم به جای آنکه کالاهای امدادی به غزه برسد، کالاهای ساخت غزه با همان کشتی به خریداران بین المللی فروخته شود. آنها اعلام کرده اند متخصصینی را جهت کمک به فلسطینیان برای ساخت کشتی به غزه اعزام می کنند. یکی دیگر از اهداف این پروژه نیز جان گرفتن صنعت کشتی سازی در غزه عنوان شده است. همچنین در سایت رسمی این پروژه (http://www.tahrir.ca/gazaark) عنوان شده که آموزش دریانوردان و ماهیگیران غزاوی با تجهیزات دریانوردی الکترونیک از دیگر قسمت های این طرح خواهد بود.