در حال بارگذاری ...

به گواه تاریخ، واژه اسلام هراسی قدمتی 30 ساله دارد. مورخان معتقدند پیش از دهه 1980 واژه ی اسلام هراسی در قاموس سیاسی فرهنگی اجتماعی بشر وجود نداشته است. اسلام هراسی مفهومی است که به ترس و پیش داوری و تبعیض غیر عقلانی در برابر اسلام و مسلمانان اشاره دارد.

به گواه تاریخ، واژه اسلام هراسی قدمتی 30 ساله دارد. مورخان معتقدند پیش از دهه 1980 واژه ی اسلام هراسی در قاموس سیاسی فرهنگی اجتماعی بشر وجود نداشته است. اسلام هراسی مفهومی است که به ترس و پیش داوری و تبعیض غیر عقلانی در برابر اسلام و مسلمانان اشاره دارد. مؤسسه ی رانیمد تراست در انگلستان که به امر تبعیض و نفرت در این کشور می پردازد، در ۱۹۹۷ اسلام هراسی را ترس و نفرت از اسلام و بنابراین ترس و نفرت از همه مسلمانان تعریف کرد و ابراز داشت که این اصطلاح بر تبعیض و طرد مسلمانان از زندگی اقتصادی اجتماعی و عمومی کشور نیز دلالت دارد. اسلام هراسی به ویژه پس از 11 سپتامبر 2001 نمود گسترده ای، نه تنها در آمریکا بلکه در سراسر جهان یافت. از اقداماتی که غرب در راستای تحقق اسلام هراسی در جهان در حجم گسترده ای انجام می دهد، عرب هراسی و پیامبر هراسی ست. 

 

آیاتی که شیطان نوشت
در مهر ماه ۱۳۶۷ کتابی تحت عنوان «آیات شیطانی» به قلم «سلمان رشدی» که در قالب رمان، آکنده از اهانت‏ها و افترائات زشت و ننگین به ساحت مقدس پیامبر اعظم(صلّی الله علیه و آله و سلّم) و خانواده و اصحاب شریف ایشان بود، و اسلام و قرآن را با تعابیر سخیف توصیف کرده بود، در لندن توسط انتشارات وایکینگ وابسته به مؤسسۀ پنگوئن انتشار یافت.
کتاب این نویسنده که هندی تبار بود، ابتدا در هندوستان جلب توجه کرد و انتشار و توزیع آن به علت اعتراضات مسلمانان در هند ممنوع شد. در ماه‏های دی و بهمن جمع زیادی از مسلمانان مقیم انگلیس ابتدا در شهر برادفورد و سپس لندن در تظاهرات خشمگینانه‏ای به اقدام دولت انگلیس در حمایت از انتشار این کتاب موهن شدیداً اعتراض کردند. دامنه اعتراضات مردمی به هند و پاکستان گسترش یافت تا آنکه روز ۲۳ بهمن در جریان تظاهرات هزاران پاکستانی در مقابل مرکز فرهنگی آمریکا در اسلام آباد، شش تن از تظاهر کنندگان کشته شدند و ده‏ها تن نیز مجروح گشتند. فردای آن روز در تظاهرات مسلمانان هند نیز یک نفر کشته شد.
پس از توزیع گستردۀ کتاب موهن آیات شیطانی، همراه با تبلیغات هماهنگ و تشویق‏های محافل صهونیستی، از گوشه و کنارجهان صدای اعتراض مسلمانان افزایش یافت؛ از سویی هشدارهایی به ناشران داده شد و از سوی دیگر، اقداماتی حقوقی برای محدود کردن نشر و انتشار کتاب و محکومیت رشدی صورت گرفت و نقدهایی نیز بر این کتاب نوشته شد. البته طراحان و حامیان این اقدام، نه تنها به این هشدارها توجهی ننمودند، بلکه بر دامنة تبلیغات خود افزودند تا جایی که مقدمات نامزد نمودن این کتاب برای جوایز ادبی مهم اروپا مطرح شد.
طراحان و حامیان این اقدام، نه تنها به این هشدارها توجهی ننمودند، بلکه بر دامنة تبلیغات خود افزودند تا جایی که مقدمات نامزد نمودن این کتاب برای جوایز ادبی مهم اروپا مطرح شد.

با آشکار شدن تصمیم و ارادۀ غرب برای زمینه‏سازی یک جنگ صلیبی نوین و انهدام هویت فکری و فرهنگی مسلمانان با سخیف‏ترین شیوۀ ممکن، امام خمینی (رحمت الله علیه) در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۶۷ با صدور حکم الهی و تاریخی خود، حکم ارتداد نویسنده این کتاب را اعلام کرد.
صدور حکم امام با استقبال گسترده‏ای در سراسر جهان اسلام روبرو شد و همۀ مسلمانان را در دفاع از عزت و هویت دینی خود متحد و منسجم ساخت. گروه‏های مختلف مسلمانان در تمامی نقاط جهان، به خروش و حرکت درآمدند و با ابراز نفرت و انزجار خویش از این دسیسه استعماری، خواستار محاکمه رشدی، و جمع‏‏آوری و ممنوعیت چاپ وانتشار این کتاب شدند.
جهان غرب نیز ابتدا به پیروی از انگلیس و آمریکا در برابر مسلمانان به صف‏آرایی سیاسی و تبلیغاتی دست زدند ولی با افزایش هزینۀ اقدامات خود و احساس خطر جدی نسبت به منافع خویش در جهان اسلام، به ناچار آرام آرام عقب‏نشینی کردند تا آنجا که پروژه آیات شیطانی به زودی به پروژه‏ای سوخته و بی‏فایده تبدیل گشت.
کاریکاتورهای غمبار
ماجرا از آنجا شروع شد که سردبیر فرهنگی روزنامه یولند پوستن دانمارک از چهل کاریکاتوریست خواست پیامبر اسلام (ص) را در کاریکاتورهای خود به تصویر بکشند. تمسک این روزنامه به آزادی بیان در اروپا موجب شد در مرحله اول دوازده کاریکاتور در این خصوص در این روزنامه به چاپ برسد.
ماجرا از آنجا شروع شد که سردبیر فرهنگی روزنامه یولند پوستن دانمارک از چهل کاریکاتوریست خواست پیامبر اسلام (ص) را در کاریکاتورهای خود به تصویر بکشند. تمسک این روزنامه به آزادی بیان در اروپا موجب شد در مرحله اول دوازده کاریکاتور در این خصوص در این روزنامه به چاپ برسد.
وزرای خارجه یازده کشور اسلامی برای مقابله با چنین اهانت هایی، خواهان شدت عمل دولت دانمارک شدند و به تدریج در اعتراض به بی اعتنایی دولت دانمارک سفارتخانه های خود در این کشورها را تعطیل کردند. نخست وزیر دانمارک در توجیه این اقدام غیراخلاقی و موهن گفته بود: "دولت، رسانه ها و روزنامه ها را کنترل نمی کند. زیرا در آن صورت قوانین آزادی بیان نقض خواهد شد."
اما روحانیان مسلمان در دانمارک بیکار ننشستند و بر لزوم عذرخواهی دولت تاکید کردند. کالاهای دانمارکی در بسیاری از کشورهای اسلامی تحریم شد. در همین حال، وزرای خارجه هفده کشور اسلامی، درخواست تنبیه توهین کنندگان و دادن تضمین مبنی بر عدم چاپ مجدد این کاریکاتورها را مطرح کردند. سازمان کنفرانس اسلامی و اتحادیه عرب از سازمان ملل متحد خواستند دانمارک را در این خصوص تحت فشار بگذارد. تظاهرات اعتراض آمیز نسبت به این کاریکاتورهای موهن در سراسر جهان برگزار شد.
روزنامه یولند پوستن در مواجهه با اعتراض و خشم گسترده مسلمانان جهان دو نامه را در پایگاه اینترنتی خود منتشر کرد. در نامه دوم که تاریخ آن 30 ژانویه 2006 است این روزنامه آورده است: "این کاریکاتورها به قصد اهانت ترسیم نشده بودند و با قوانین دانمارک هم تناقضی ندارند. اما چاپ این کاریکاتورها مسلمانان زیادی را ناراحت کرده و ما به این خاطر عذرخواهی می کنیم."
اما این پایان ماجرا نبود. چند سال بعد خبرهای جدیدی از دانمارک به گوش رسید. "فلیمینگ روز " عضو تحریریه و نویسنده صفحه فرهنگی روزنامه "جیلاندز بوستن " دانمارک که سال 2005 کاریکاتورهای موهن نسبت به پیامبر اکرم(ص) را منتشر کرد در یک اقدام تحریک آمیز دیگر علیه مسلمانان تصمیم گرفت این کاریکاتورها را در قالب یک کتاب منتشر کند.
همچنین در ماه دسامبر سال 2012 مجله هتاک فرانسوی شارلی هبدو در قالب ویژه نامه ای با نام « زندگی محمد » ، با رسم کاریکاتورهای مختلف ، بار دیگر به ساحت نبی مکرم اسلام (ص) اهانت کرد. در این ویژه نامه 63 صفحه ای زندگینامه حضرت رسول اکرم با کاریکاتورهای مختلفی به صورت روایت منتشر شده است. هر چند در این شماره از ادبیات و جملات اهانت آمیز استفاده نشده است، اما تصاویر، شکل ها و کاریکاتورها از اهانت آشکار حکایت دارد. اگرچه جامعه مسلمانان فرانسه واکنش چندانی به این ویژه نامه نشان ندادند، اما انجمن های اسلامی در این کشور اعلام کردند، این اقدام مربوط به فرهنگ سیاسی فرانسه است که در ظاهر خواهان احترام به مذاهب است، اما در عمل چیز دیگری را ثابت می کند.
همین طور فوریه سال 2013 لارس ویلکس کاریکاتوریست سوئدی که چندی پیش تصاویر اهانت آمیز به پیامبر اسلام(ص) را منتشر کرده بود اعلام کرد که قصد دارد در شهر مالموی سوئد نمایشگاهی را برپا کند که در آن تصاویر جدیدی از پیامبر اسلام(ص) منتشر می شود. هم چنین وی گفت: مهم این است که ادامه دهم چون اگر در برابر تهدیدات عقب نشینی کنی، پس از اصول دموکراسی عقب نشینی کرده ای.
گرچه بعدها شایعاتی مبنی بر پیدا شدن جسد سوخته کاریکاتوریست دانمارکی در اطراف منزلش منتشر شد اما این شایعه هیچ گاه تائید نشد.
گرچه بعدها شایعاتی مبنی بر پیدا شدن جسد سوخته کاریکاتوریست دانمارکی در اطراف منزلش منتشر شد اما این شایعه هیچ گاه تائید نشد.

پیامبرهراسی با هنر هفتم
از ابتدای شکل گیری حاکمیت جمهوری اسلامی در ایران و از ابتدای دهه 1980 پروژه ی پیامبرهراسی در جهان به طور جدی کلید خورد. از همان ابتدا ابرکمپانی های سینمایی جهان همچون هالیوود با حمایت مالی غول های سرمایه داری صهیونیستی اقدام به خدشه دار کردن چهره رحمانی اسلام کردند. اقداماتی را که در راستای اسلام هراسی در سینما انجام می شود به طور عمده می توان در دو دسته ی عرب هراسی و پیامبرهراسی تقسیم بندی کرد که سهم عظیمی از این اقدامات را دسته ی اول تشکیل می دهد. کارشناسان بر این عقیده اند که با توجه به لزوم استمرار محبوبیت غرب و به ویژه آمریکا در میان مردم خاورمیانه و جلوگیری از ایجاد تنفر نسبت به آمریکا، این کمپانی های سینمایی کمتر به طور مستقیم پیامبر اعظم (ص) را مورد حمله قرار داده اند و در عوض بیشتر تلاش کرده اند پیروان دین محمد (ص) را افرادی خشن و پست فطرت جلوه دهند.
با این همه هنوز تاریخ گستاخی ها و هتاکی های برخی از معاندین را که با پول صهیونیسم اقدام به تولید آثار سینمایی و مستند کرده اند از یاد نبرده است. یکی از فیلم هایی که در قالب مستند بر علیه نبی اکرم (ص) ساخته شد و در زمان پخش توجه زیادی را به خود جلب کرد فیلم "فتنه" به کارگردانی آرنود فاندور هلندی بود. فیلم فتنه تصاویری از جنایات تکفیری ها و افراطی های مسلمان را به نمایش گذاشته و با آیات برائت و عذاب قرآن کریم تطبیق می دهد و در تلاش است به مخاطب القا کند که این اقدامات مسلمانان افراطی مطابق با تعالیم دینشان است. همانطور که انتظار می رفت این فیلم در زمان پخش خود اعتراضات گسترده ای را در سراسر جهان اسلام و میان مسلمانان ایجاد کرد. اما داستان آرنود فاندور به اینجا ختم نمی شد. پس از گذشت چند هفته از پخش این مستند رسانه های جهان خبر اسلام آوردن این کارگردان ضد اسلام را منتشر کردند و رسانه ها و منابع فنلاندی این خبر را تائید کردند. وی بلافاصله پس از اسلام آوردن به مدینه سفر کرد و از مسجدالنبی بازدید کرد. بر اساس گزارش روزنامه عکاظ این کارگردان هلندی در حالی به زیارت قبر پیامبر پرداخت که به طور مداوم اشک می ریخت. روزنامه عکاظ به نقال از این کارگردان هلندی می نویسد: پس از کارگردانی فیلم ضد اسلامی و واکنش گسترده مسلمانان جهان به این فیلم تصمصم گرفتم تا درباره شخصیت پیامبر اکرم تحقیق کنم و پس از مدتی به این حقیقت پی بردم که حزب راست گرایی ضد اسلامی هلند بسیاری از جوانان این کشور را گمراه کرده و هیچکدام از عقاید های ضد اسلامی آنان مطابق با واقعیت نبوده است. ﻭﯼ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺗﺸﺮﻑ ﺑﻪ ﺍﺳﻼﻡ ﺍﺯ ﺣﺰﺏ ﭘﺎﺭﻟﻤﺎﻥ ﻫﻠﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﻓﺮﺍﻃﯽ ﺗﺮﯾﻦ ﺣﺰﺏ ﺿﺪ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺩﺭ ﻫﻠﻨﺪ ﻣﺤﺴﻮﺏ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ، خارج شد. ﺍﯾﻦ ﺣﺰﺏ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﻪ ﻣﺸﺎﺭﮐﺖ ﺩﺭ تهیه و ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻓﯿﻠﻢ موهن مزبور ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪه ﺍﺳﺖ. ﺁﺭﻧﻮد فاندور پیشتر نیز ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺩﺍﯼ ﺣﺞ ﻋﻤﺮه به عربستان سفر کرده بود. 
 
بخش هایی از مستند فتنه - دانلود
 

از دیگر فیلم هایی که مستقیما پیامبر اسلام (ص) مورد هتاکی قرار داد فیلم Innocence of Muslims بود. این فیلم که از کوچکترین مشخصه فنی یک فیلم سینمایی محروم است هیچ گاه به طور کامل پخش نشد. بیست و سوم ماه ژوئن اولین و آخرین باری بود که این فیلم البته با نامی دیگر در سینمایی کوچک در هالیوود با حضور کمتر از ده نفر بیننده پخش شد و تنها یک هفته بعد، یعنی درست یکم جولای، کلیپی 14 دقیقه ای از آن با اکانت مستعار «سام باسیل»، فردی که گفته می شد کارگردانی فیلم را بر عهده دارد ولی بعدها هویت وی با نام ناکولا (یک مصری مقیم ایالات متحده) تایید رسمی شد، بر روی یوتیوب قرار گرفت.
 
 بیانات مقام معظم رهبری در مورد فیلم موهن پیامبر (ص) و حوادث پس از آن - دانلود 
 
پس از پخش این کلیپ در یوتیوب موج عظیمی از اعتراضات جهان اسلام را فرا گرفت اما در بعضی از شهرها گزارشات رسانه های خبری حاکی از آن است که تظاهرات از دست مردم خارج شده و عده ای افراطی سعی در انحراف حرکت صلح آمیز مردم دارند. در شهر بنغازی لیبی عده ای ناشناس اقدام به حمله به سفارت آمریکا کرده و اموال داخل سفارت را به آتش کشیدند و در این حمله که در آن از نارنجک های دستی تا مسلسل های ضد هوایی استفاده شده بود، کریس استیون سفیر آمریکا در بنغازی به قتل رسید.
 
فیلم لحظه به قتل رسیدن سفیر آمریکا در بنغازی - دانلود
 
گروه تروریستی انصارالشریعه مسئولیت این حمله را به عهده گرفت. تصاویر منتشر شده از داخل سفارت پس از حمله نیز هک شدن نام بن لادن و القاعده روی تابلوها و دیوارهای سفارت و برافراشتن پرچم این گروهک تروریستی و ارتش آزاد سوریه را به وضوح نشان می داد. 
 

        




نظرات کاربران